بزرگان طراحی لباس

با تعدادی از طراحان بزرگ مد و لباس در جهان آشنا شوید

ابود، جوزف Abboud Joseph(1950)

طراح لباس آمریکایی، در خانواده­ی هنرمند متولد شد. مادرش از خیاطان معروف و پدربزرگش دارای بزرگترین کارخانه پوشاک استرالیا بوده است. آغاز فعالیت هنری او زمانی بود که جوزف کارمند برند لوئیس شد و پیش­زمینه­ی طراحی لباس در ذهنش نقش بست.

پس از مدتی در 1981 جوزف فروشنده برند رالف لورن شد و رفته­رفته به عضویت تیم طراحی لورن درآمد. در 1986 او توانست برند پوشاک خود را تحت مجموعه لباس مردانه وارد دنیای مد کند. او دارنده اولین جایزه شورای طراحان مد آمریکا در زمینه طراحی لباس مردانه در 1989 و 1990است. او حق امتیاز برند خود را با نام پوشاک JA در سال 2000 واگذار کرد. شرکت خود را در 2005 ترک کرد و در 2007 خط تولیدی جدید را با نام JAZ بنیان گذاشت. او بار دیگر در سال­های اخیر با طراحی متفاوت و نگاهی جدید به ترکیب پارچه­ های کتان و ابریشم به سوی نمایش Runway بازگشت.

آکرمن، هایدر Ackermann haider(1971)

طراح فرانسوی، متولد کلمبیا، برای ادامه تحصیل در زمینه‌ی مد و لباس در 1994 به پردیس هنرهای زیبا در بلژیک نقل مکان کرد. فعالیت هنری خود را اولین بار به عنوان کارآموز سالن جان گالینو شروع کرد. بعدها دستیار استادش ویم نیلز شد. او در سال 2000 نخستین بار برندش را به دنیای مد معرفی کرد. هم چنین برای اولین بار از مجموعه مد خود در جشنواره پاییز/زمستان 2002/2003 رونمایی کرد. او به عنوان تواناترین طراح در دراپه مولاژ کردن پارچه ژرسه و چرم شناخته شده است. هایدر تحت تاثیر فرهنگ‌های مختلف جهان، طراحی‌های بی‌نظیری کرده و شاخصه‌ی اصلی طراحی‌های او عمدتا متقارن‌سازی در لباس است.

هایدر آکرمن، از طراحان بود که پس از رد پیشنهاد برند مارتین مارجیلا، گالیانو که در آن زمان سرپرست سالن مد دیور بود از او تمجید کرد. پس از این اتفاق لاگرفلد او را به عنوان جانشین آینده خود در سمت طراح ارشد سالن شنل معرفی کرد و برخی مفسران او را «ایوسن لوران جدید» نامیدند.

کاپوچی، روبرتو Capucci Roberto(1930)

طراح خوش فکر ایتالیایی، متولد رم. او در 21 سالگی اولین مجموعه‌ی مد خود را رونمایی کرد و بعد از سفر به پاریس و بازگشت دوباره به رم در 1969 ، کالکشن بسیار قدرتمندی از هنرنمایی با پارچه، برش‌های تخیلی بدون تزئینات اضافی، دراپه‌های بادبزنی شکل، کیمونو با آستین خفاشی و فرم‌های مجسمه‌ای شکل از لباس را ارائه کرد. او همچنین تبحری بالا در طراحی لباس کودکان، لباس‌های کشی و کفش وکلاه دارد. بیشتر طراحی‌های او انتزاعی است و با نمایش پارچه در قالب اشکال حجیم، مفاهیم را به بیننده منتقل می‌کند.

از افتخارات او می‌توان به زمانی که فقط 26 سال داشت اشاره کرد. زمانی که او به عنوان بهترین طراح مد ایتالیایی انتخاب شد و کریستین دیور از او قدردانی کرد. او در 1958 توانست جعبه خطی در لباس را که سبکی هنری و انقلابی واقعی در لباس، رقم زد را طراحی کند. به سبب این پیشنهاد نوآورانه، جایزه مد بوستون به عنوان بهترین سازنده مد در کنار پیرکاردین و جیمزگالانس به او تعلق گرفت. روبرتوکاپوچی از مهم‌ترین طراحان قرن بیستم به شمار می‌رود.

کاستیلو، ادموند Castillo Edmundo(1967)

طراح ایتالیایی متولد پورتوریکو، به عنوان طراح کفش برای برند سرجیو‌روسی به دنیای مد معرفی شد. او پس از فارغ التحصیلی از مدرسه طراحی آلتوس در جمهوری دومینیکن به نیویورک آمد . به عنوان کارآموز در بخش طراحی کفش برند دوناکاران آموزش دید و سپس به برند سرجیو روسی پیوست. پس از مشهور شدن، به خلق کفش‌های جدید زنانه در سال 1999 اقدام کرد.

او موفق به دریافت جایزه پری‌الیس به عنوان بهترین طراح اکسوری در سال 2001 شد. کاستیلو همواره می‌گوید که عاشق نمایش و هر چیزی است که بتواند به کفش اضافه کند، اما در عین حال دوست دارد که مد او تاریخ انقضا نداشته باشد. او هیچ‌گاه نخواسته کفشی بسازد که نمایشی از گذشته به نظر برسد، او همیشه خواهان پیشرفت و نوگرایی است.

کاردین، پیر Cardian pierre(1922)

طراح فرانسوی متولد ونیز ایتالیا. وی در پاریس بزرگ شد، تحصیلات ئانشگاهی خود را در رشته‌ی معماری به پایان برد. با طراحی کردن لباس‌های صحنه فیلم «دیو و دلبر» پا به عرصه‌ی هنر طراحی لباس گذاشت. از رزمه کاری او می‌توان به طراحی لباس سالن پاکوئین، شیا پارلی و طراح ارشد برند دیور اشاره کرد. پیر کاردین در 25 سالگی توانست سالن طراحی خود را افتتاح کند و با انقلابی بزرگ با نشان دادن خلاقیت‌های زیبا در طراحی لباس زنان بر بعدی دیگر از طراحی اشاره و تاکید کند.

ازجمله تغییرات لباس زنان می‌توان به طراحی لباس فضانوردی، طراحی کلاه‌خود، لباس اسپرت آزادانه وتونیک‌های بلند اشاره کرد.

پیر کاردین طراحی لباس مردان را در 1958 آغاز کرد و این شروع طراحی او برای جامعه‌ی یکسان زن و مرد بود. او اولین طراح فرانسوی هست که توانست لباس‌های آماده خود را که آندره اولیور طراحی کرده بود به فروش برساند. او در طراحی لباس از سبک‌های جهانی تبعیت می‌کند و برای توسعه طراحی و هنر تجاری خود و معرفی برندش در 1979 با دولت چین به تفاهم رسید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *